• Nieuwe brug over E313 in gebruik• Wapenstilstandherdenking op 11 november• Cultuurdienst zoekt quizduo met zin voor TV-avontuur• Nieuwe locatie voor fietsenstalling aan station

Nieuwe brug over E313 in gebruik
In de week van 12 tot 16 november wordt de nieuwe brug over de E313, ter hoogte van Geel-West, in gebruik genomen. Gedurende één nacht zal de Snelwegstraat (N19) tijdelijk onderbroken worden om belijningen aan te brengen op de nieuwe brug. Zodra de nieuwe brug in gebruik genomen is, kan de oude brug afgebroken worden. Op de plaats waar de oude brug stond zal een tweede nieuwe brug worden gebouwd om twee rijstroken in elke rijrichting te creëren.

De oude brug wordt afgebroken in het weekend van 16 tot 19 november. Tijdens de werken wordt de E313 ter hoogte van Geel-West afgesloten voor alle verkeer. Vanaf vrijdagavond 20u zal de E313 in de rijrichting Antwerpen afgesloten worden. In de rijrichting van Hasselt zal dit vanaf 21u zijn. Het verkeer zal gedurende het hele weekend omgeleid worden via de afritten van Geel-Oost en Herentals-Oost. De opritten aan Geel-West blijven gedurende het hele weekend wel open. De werken duren tot maandagochtend 6u. De bouw van een nieuw op- en afrittencomplex met fly-over en rotonden aan de E313 in Geel-West en de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee verloopt volgens planning en duurt nog tot de zomer van 2014.

 
Wapenstilstandherdenking op 11 november
Traditioneel organiseert het stadsbestuur op 11 november een wapenstilstandherdenking. Op het programma staat om 11u een misviering in de St.-Amandskerk. Aansluitend, rond 11.45u, volgt een optocht van de kerk naar het Monument der Gesneuvelden, op het pleintje tussen het stadhuis en cc de Werft. Daar heeft een korte plechtigheid plaats. Iedereen is welkom op de herdenking. Het stadsbestuur roept inwoners op om op 11 november de huizen te bevlaggen.
 
 
Cultuurdienst zoekt quizduo met zin voor TV-avontuur
De cultuurdienst organiseert een zoektocht naar een gouden quizduo (m v) voor een nieuw format van Woestijnvis, ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. Op donderdag 15 november staat de preselectie-quiz gepland. Verwacht je aan een aantal typische quizvragen, wat weetjes over Geel, een interview, ludieke vragen, maar vooral een leuke avond! Enkel gemengde duo’s kunnen meedoen. Je moet beiden inwoner van Geel zijn en ouder dan 18 jaar. Wil je meedoen, maar vind je niet onmiddellijk een partner, geef dan toch je gegevens door. De cultuurdienst probeert je dan te koppelen. Het winnende duo mag zich nog eens bewijzen bij Woestijnvis op zaterdag 1 december. Dan zijn alle winnende duo's van de verschillende gemeentes uitgenodigd. De tachtig beste gemeentes gaan door naar de opnames. Die starten begin 2013 en zullen uitgezonden worden op VIER. Dan wordt de ploeg ook aangevuld met de burgemeester. Inschrijven voor de preselectie kan via onderstaande contactgegevens.
 
 
Nieuwe locatie voor fietsenstalling aan station
In het kader van de ondertunnelingswerken aan het station, worden op donderdag 8 november om 8u de onoverdekte fietsenrekken (naast het stationsgebouw en aan de kant van de Heistraat) verplaatst naar de parking naast de GAVRA. Belangrijk is dat fietsen die op dat moment nog in de rekken staan, verwijderd en bij de politie ondergebracht worden. Infrabel tracht de ondertunnelingswerken aan het station klaar te hebben in het voorjaar 2013 en tevens een nieuw fietsenstalling voor ongeveer 500 fietsen ter beschikking te stellen voor de gebruikers van het openbaar vervoer.